שלום, אורח
קטגוריות
כל ככ הרבה אפשרויות, כל ככ הרבה מקשים... מה יש לדעת, מה חשוב ומה לא?
רוב פעולות המחשב × ית× ות לביצוע במספר דרכים שו× ות המגיעות לאותה התוצאה.
ה× ה מספר עצות חשובות שיש לדעת כאשר עובדים עם מחשב.
מה צריכ לדעת על תוכ× ות במחשב?
תוכ× ה או תוכ× ית (SOFTWARE) היא קובץ מסוים או אוסף של מספר קבצים המבצעים פעולה כלשהי במחשב על ידי רצף פקודות בשפת מחשב. למשל משחק, תוכ× ית להפעלת × גן המוזיקה, מעבד תמלילים (כתבן), א× טיוירוס, תוכ× ה פ× ימית של וי× דוס (שגם הוא תוכ× ה בפ× י עצמו) וכדומה. במחשב יש מאות ואלפי תוכ× ות שו× ות.
כדי להשיג תוכ× ה מסוימת בה מעו× י× ים × יתן לרכוש אותה על גבי תקליטור או להוריד אותה מאתר היצרן או מאתרי הורדות.
תוכ× ות × יתן להוריד מאתר החברה אשר כתבה את התוכ× ה, אולם יש לשים לב אם היא חי× ם, × סיו× ית לתקופה מוגבלת וכדומה.
תוכ× ות × יתן להוריד גם מאתרי הורדות שו× ים, בדרכ כלל התוכ× ות בהן בטוחות, אולם אתרים מסוימים עשויים לתת קישורים לתוכ× ות בעיתיות או תוכ× ות ריגול שו× ות.
הדרכ הפחות בטוחה הי× ה הורדת תוכ× ה דרכ תוכ× ות שיתוף קבצים כמו EMULE. המגוון בהן עצום, אולם יש בהן תוכ× ות מסוכ× ות רבות.
סוגי התוכ× ות
יש× ן תוכ× ות חי× ם (FREEWARE) אשר אין להן עלות כלשהי ו× יתן להוריד אותן באופן חופשי מהרשת. תוכ× ות אלו קיימות במגוון רב מסוגים שו× ים, כמו משחקים, תוכ× ות עזר, תוכ× ות גרפיות וכמעט כל דבר. האי× טרס של יצרן התוכ× ה הוא לחלק אותה בכמות רבה ככל האפשר, ולהגיע למצב בו התוכ× ה קיימת אצל אלפי א× שים ולעיתים אצל מליו× י א× שים. בשלב הבא יכול להציע תכו× ות × וספות או גרסה מתקדמת בתשלום, או לקוות שימכור את העסק לחברת ע× ק כלשהי.
יש× ן תוכ× ות שיתופיות (SHAREWARE) אשר הי× ן תוכ× ות בהן רק חלק מהפו× קציות פועלות, למשל תוכ× ת מוזיקה שמאפשרת השמעת חלק מקבצי המוזיקה, או תוכ× ת ציור שאי× ה מאפשרת שמירה מלאה של הציור.
× יתן לשדרג בתשלום ולקבל את התוכ× ה המלאה.
במקרים מסוימים התוכ× ה מכילה את רוב הפו× קציות, אולם מופיעה בה פרסומת טורד× ית מסוג זה או אחר. שדרוג בתשלום יעלים את הפרסומת.
תוכ× ות רבות × ית× ות לתקופת זמן של חודש × סיון או 30 הפעלות בודדות. לאחר מכן התוכ× ה לא תפעל יותר. הסרה של התוכ× ה והתק× תה מחדש במחשב לא מאפשרת שימוש × וסף ל 30 יום.
תוכ× ות ריגול, רוגלות (SPYWARE), וירוסים ואחרות (MALWARE) הן תוכ× ות אשר מטרתן גרימת × זק למחשב, איסוף מידע על הגולש, הצפתו בפרסומות מיותרות או החלפת הפרסומות באתרים שו× ים בהם גולשים, בפרסומות אחרות ו"חטיפת" העמלה עבורן.
תוכ× ות כאלו × וטות להדחף למחשב במסווה של תוכ× ות א× טיוירוס או ישומים אחרים, בעיקר בגלישה באתרי סקס שו× ים, או באתרי קודים לפריצת תוכ× יות. לכן אסור לגלוש באי× טר× ט ללא תוכ× ת א× טיוירוס טובה ומוכרת המותק× ת במחשב.
תוכ× ה טובה ה× ית× ת חי× ם הי× ה: AVG גירסה 8. × ית× ת להורדה מאתר AVG, קל להגיע אליו דרכ גוגל.
כאשר תוכ× ה במחשב מתעקשת שיש לכ וירוס ורוצה ל× קות את המחשב ללא ש× תבקשה לככ, אי× כ זוכר שהתק× ת אותה אי פעם, סגירתה לא עוזרת והיא מפעילה את עצמה שוב ושוב, לרבות כאשר המחשב עובד לאט מהרגיל, קיים סיכוי גדול שתוכ× ה זו הי× ה וירוס!
תוכ× ה יש להתקין INSTALL במחשב, פעולה ש× עשית בדרכ כלל על ידי התוכ× ה עצמה.
כדי לבטל את התוכ× ה יש להסיר אותה (UNINSTALL) ואין למחוק אותה בשום אופן בצורה יד× ית מהסיפריה בה × מצאת. חובה לבצע הסרה מסודרת על ידי התוכ× ה עצמה או על ידי התק× ת/הסרת תוכ× יות אשר ב CONTROL PANEL